Un “Louvre” sense quadres, i a Calfòrnia.

CAT / ESP

El vídeo enllaçat més avall, mostra com un grup d’alumnes d’entre 10 i 11 anys de los Angeles, visiten el Louvre, però sense moure’s de Califòrnia. Això és possible gràcies a la realitat augmentada (RA) i a la gent de RYOT, que sempre ens sorprenen amb la seva particular i innovadora manera d’entendre l’audiovisual, especialment la RA i els vídeos immersius en 360 graus.

 

L’equip de RYOT només va necessitar trobar un local comercial buit, que van pintar de blanc, i en el que hi van col·locar uns marcs de quadres sense imatges, buits.

Gràcies a la RA, una tablet o smartphone i uns punts de tracking sobre els marcs buits, els estudiants van poder veure (insertats en els marcs i només a través de la tablet o mòbil), algunes de les obres més representatives del museu de París.

El que és interessant d’aquest experiment, segons el meu punt de vista, és la descoberta de les possibilitats de la RA i l’aproximació de l’art als menors a través d’unes eines actualitzades i que els interessen.

És evident que les obres d’art les podrien haver vist a classe, a través d’una tablet, ordinador, projector… o fins i tot des de casa com a part dels “deures”. Però em sembla molt interessant la part física de l’acció, cal desplaçar-se físicament per anar a un museu i això genera expectatives, suposa un esforç i una predisposició.

Finalment, l’exposició a la “màgia” de la RA, fa que aquests nens observin les obres d’art d’una altra manera, precedits d’una càrrega d’il·lusió i sorpresa que segur no oblidaran.

Conseqüentment, l’alumne assimila millor els  continguts, l’art en aquest cas.
Un bon exemple d’utilització de la RA com a eina educativa.

 

———–

ESP  

El video enlazado,  muestra como un grupo de alumnos de 10 – 11 años de los Ángeles, visitan el Louvre pero sin necesidad de moverse de California. Esto es  posible gracias a la realidad aumentada (RA) y a la gente de RYOT, que siempre nos sorprenden con su particular y innovadora forma de entender el audiovisual i especialmente la RA i los vídeos inmersivos de 360 grados.

El equipo de RYOT solo necesitó encontrar un local comercial en alquiler, vacío, que pintaron de blanco y en el que colocaron unos marcos de cuadros también vacíos.

Gracias a la RA, una tablets o móvil, y unos puntos de tracking sobre los marcos, los alumnos pudieron ver (insertados en los marcos y solo a través de la tablet o móvil), algunas de las obras de arte más representativas del mueso de París.

Lo interesante de este experimento es, según mi punto de vista, el descubrimiento de las posibilidades de la RA i la aproximación del arte a los menores a través de unas herramientas actualizadas y que les interesan.

Es evidente que las obras de arte las podrían haber visto en clase a través de una Tablet o ordenador conectado a un proyector… o incluso des de casa como parte de so “deberes”. Pero me parece muy interesante la parte física de la acción, la necesidad de desplazarse físicamente para ir al museo, esto genera expectativas, supone un esfuerzo y genera predisposición.

Finalmente, la exposición a la magia de la RA, hace que estos niños observen las obras de arte de otra manera, precedidos de una carga de ilusión i sorpresa que seguro no olvidaran.

Consecuentemente, el alumno asimila mejor los contenidos, el arte en este caso.

Un buen ejemplo de utilización de la RA como herramienta educativa.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>