Jo escolto Youtube

Post diponible en CAT / CAST

> CAT

Recordo perfectament anar a comprar Cds, els primers reproductors d’Mp3, la baixada de cançons via Napster, l’aparició d’iTunes, el tancament de botigues de Cds, els primers iPods, l’arribada d’Spotify, l’streaming d’Apple i ara Google Music.

Tot i això, la meva plataforma preferida per escoltar música és Youtube.

Estem d’acord en que Spotify ha aconseguit ser mainstream, que va molt bé, que no és car (10€ premium) i que va passar la mà per la cara a Apple, que tot i ser l’epicentre del terratrèmol empresarial en el món de la música, els hi ha costat seguir la inèrcia i frescor d’Spotify.

Spotify va ser revolucionari i ha acabat de transformar el sector, però es continuista pel que fa al contingut. A Spotify es troba gairebé tota la musica publicada per les discogràfiques, tots els Cds, àlbums…
Tot i també oferir cabuda als músics novells, l’oferta majoritària d’Spotify continuen sent els “discs”, els àlbums.

L’arribada d’Spotify i de les plataformes de consum de música en streaming ha canviat del tot la manera de guanyar-se la vida dels músics. Els directes i concerts són ara més importants que la venda dels Cds, que de fet ja no es compren sinó que es lloguen, via Spotify.

Mentre Spotify i Apple jugaven la partida de la música online, Youtube continuava la seva cursa a tota velocitat pel vídeo, però s’ha produït una mena de conjunció astral de la que Youtube sen beneficia.

Artistes revelació, concerts o entrevistes dels grans que no estan publicats enlloc més, sessions directes o enregistrats per emissores de ràdio o canals especialitzats, rareses delicioses, els covers, els “youtubers” musicals… Tot això està conformant un núvol de continguts musicals que va en paral·lel al del mercat tradicional del disc i a mi, m’està interessant molt més que el que ofereix Spotify.

 

Ara nomes falta que les opcions de reproducció de Youtube al mòbil ens permeti escoltar la música de fons i en offline per poder-ne gaudir al metro, carrer o cotxe, i això està molt a prop. Youtube té ja un parell de productes que van en aquest sentit però que encara no estan disponibles al nostre país, Youtube Red i Youtube Music.

Mentre la proposta oficial no arribi a casa nostra, cal dir que ja que hi ha aplicacions no oficials de Google que ens permeten fer algunes d’aquestes coses però no de manera gaire còmoda encara.

Pels que escolteu música a través de Youtube i us molesten els anuncis, Youtube Red permetrà no mostrar aquests espots, però convé saber que els usuaris Chrome poden bloquejar aquests anuncis gràcies a diverses extensions gatuites del navegador.

 

L’experiència de veure i escoltar una bona llista de reproducció musical de Youtube, en qualitat HD i sense espots…. és molt gran.

No és només pel vídeo que prefereixo Youtube com a reproductor de música, és també per les propostes no “oficials” d’artistes consagrats i per la possibilitat de descobrir talents nous (o com a mínim nous per a mi…)

Youtube va popularitzar el vídeo i ara, li toca a la indústria musical, amb el permís d’iTunes i Spotify.

 

—- —– —– —– —–

> CAST

Recuerdo perfectamente ir a comprar Cds, los primeros reproductores de Mp3, Napster, la aparición de iTunes, el cierre de tiendas de Cds, los primeros iPods, la llegada de Spotify, el streaming de Apple y ahora Google Music.

Pero mi plataforma preferida para escuchar música es Youtube…

Estamos de acuerdo en que Spotify ha conseguido ser “mainstream”, que va muy bien, que no es caro (10€ premium) y que pasó por encima de Apple (aun siendo este quien provocó el  terremoto empresarial en el mundo de la música) que le ha costado seguir la inercia y frescura de Spotify. 

Spotify fue revolucionario y ha acabado de transformar el sector, pero es continuista en lo que al contenido se refiere. En Spotify se encuentra casi toda la música publicada por las discográficas, todos los Cds, álbumes…

Aunque también ofrece espacio a músicos primerizos, la oferta de Spotify continua siendo los “discos”, los álbumes.

La llegada de Spotify y de las plataformas de consumo de música en streaming, ha cambiado del todo el “modus vivendi” de los músicos. Los directos y los conciertos son ahora más importantes que la venta de Cds, que de hecho ya no se compran sino que se alquilan vía Spotify.

Mientras Spotify y Apple jugaban la partida de la música online, Youtube continuaba con su carrera a toda velocidad a por el video, pero se ha producido una conjunción astral de la que Youtube se está beneficiando.

Artistas revelación, conciertos o entrevistas de los grandes que no están publicadas en ningún otro sitio, sesiones en directo o gravadas por cadenas de radio o canales especializados, branded content de marcas de instrumentos, rarezas, covers exquisitos, los “youtubers” musicales…

Esto está generando una nube de contenidos musicales que va en paralelo al del mercado tradicional del disco, y a mí, me está interesando mucho más que lo que ofrece Spotify. 

Ahora solo falta que las opciones de reproducción de Youtube en el móvil nos permita escuchar la música de fondo, y en offline,  para poder disfrutarla en el metro, calle o coche, y esto está muy cerca. Youtube tiene ya un par de productoras que van en esta dirección pero que aún no están disponibles en nuestro país, Youtube Red i Youtube Music.

Mientras la propuesta oficial no llegue a nuestro país, existen aplicaciones no oficiales de Google que nos permiten hacer algunas de estas cosas, pero no de manera muy cómoda todavía.

Para los que escuchan música a través de Youtube y os molesten los anuncios, Youtube Red permitirá no mostrar estos comerciales (previo pago), pero conviene saber que los usuarios de Chrome pueden bloquear estos anuncios gracias a diversas extensiones gratuitas del navegador. 

La experiencia de ver y escuchar una buena lista de reproducción musical de Youtube, en calidad HD y sin anuncios… es muy grande.

No es solo por el video que prefiero Youtube como reproductor de música, es también por las propuestas no “oficiales” de artistas consagrados y por la posibilidad de descubrir talentos nuevos (o como mínimo nuevos para mí…)

Youtube popularizó el video y ahora, le toca a la industria musical, con el permiso de iTunes i Spotify.

 

 

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>