Facebook for kids…

Avui la premsa porta un titular polèmic: Facebook està explorant la possibilitat que els menors de 12 anys puguin tenir un perfil en aquesta xarxa social.

Un globus sonda que per tranquil.litzar explica que aquests comptes d’usuaris de menors hauran d’estar activats, supervisats o validats a través del compte del tutor del menor.
I perquè ara Facebook ens obsequia amb aquesta perla? alguns apunten que la forta davallada en borsa que FB ha patit des del primer dia és la responsable d’aquest globus sonda. Aconseguir que els menors accedeixin a FB significa més usuaris, usuaris que a més són prescriptors de moltes compres domèstiques (per tant interessants pel sector publicitari) i natius digitals amb ganes de jugar als “social games” que ofereix FB i els seus partners.
Un nou nínxol de mercat vaja.

Al marge de les consideracions legals (la legislació espanyola no permet als menors de 13 tenir perfil a les xarxes socials), morals (com usaran FB els menors? entendran els límits de la privacitat?) i de seguretat (exposició al ciberbullying, etc..), la realitat és que molts menors per sota de l’edat permesa ja tenen perfil de Facebook.

Ens trobem un altre cop davant del clàssic discurs de conservadors versus progres, els que consideren que Facebook té molts perills versus els que minimitzen la importància de la privacitat.

Segons un estudi de “Minor monitor” el 38% els menors que tenen perfil a Facebook estan per sota els 13 anys, i com s’ho fan? fàcil, mentint en el moment de donar les seves dades personals… ho saben els seus pares??

Notícia al diari “Ara”
Notícia a “el País”

Notícia a Mashable

Infogràfic de l’estudi de “Minor monitor”

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>