Trailers online, llibres i teatre

book 1

El millor d’un llibre és que potencia la imaginació… poses cares als protagonistes, fotografies mentalment els espais i olores llocs que no has visitat mai.

framing

La gràcia del teatre és el directe, la proximitat de la presència física de l’actor. No hi ha un realitzador o director que condiciona la manera de veure l’escena amb un plano o un altre. No hi ha ni pla curt, ni tràveling, edició picada…

Podríem estar més o menys d’acord amb aquestes afirmacions però el que és segur és que no usen de manera directa el llenguatge visual del cinema o de la televisió.

 

Però iniciatives com Booktrailers Teatrailer exploren la venda de llibres i espectacles teatrals a través de vídeo i a la xarxa. La diferència amb altres propostes promocionals és que aquí no parlem d’una entrevista amb l’autor del llibre o el director de l’espectacle. Parlem de recreacions a l’estil cinematogràfic de l’univers del llibre o de l’obra. Un intent de portar al terreny del tràiler cinematogràfic l’experiència d’un llibre o l’essència d’un muntatge teatral.

 

LITUS 2012 2

La jove dramaturga Marta Buchaca (i promotora de la iniciativa Teatrailer) va crear un contingut promocional en vídeo a la xarxa del muntatge “Litus”. Un bon lloc per avançar contingut que l’espectador del teatre pugui relacionar durant el muntatge.  Frame trailer “Litus”

Zendaya

La trilogia adolescent “Bad Girls Don’t Die” de Katie Alender ha creat tres acuradíssims trailers. L’actiu Zendaya, referent del target de la trilogia, interpreta el paper de la protagonista en el trailer. Una proposta a lo Hollywood i amb pressupost és clar. Frame trailer “From Bad to Cursed”

 

És un contrasentit? fereix la base del llibre o del teatre? sentim una música, veiem uns espais, fins i tot uns personatges…

 

VineSignUpSigui com sigui és un exemple més de com el vídeo està guanyant presència en tots els àmbits de la comunicació via internet i amb poc pressupost. Empreses, companyies de teatre, tutorials de producte i

fins i tot ara twitter amb l’app VineVine permet piular en vídeo a l’estil twitter, cada tuit a Vine són tan sols 6 segons de vídeo. Que es pot dir en 6 segons? al principi de Twitter dèiem… què és pot dir en 140 caracters?

 

PD. Recordo el comentari (fa un parell d’anys) d’una empresaria asiàtica del ram de la cosmètica i que ven tan sols per internet: “la gente no lee, necesito en mi web un video para cada producto”.

 

Els vídeos que trobareu en aquest post:  Booktrailer del llibre “From Bad to Cursed”Trailer de l’obra de teatre “Litus”

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>