Bones, voldria un vídeo corporatiu…… no?

Els que portem anys en l’ofici de l’audiovisual recordem aquells encàrrecs en els que l’empresari/client volia un vídeo “corporatiu” en el que es veiessin les instal·lacions, la gent treballant a les oficines, el logo, la veu en off parlant de les excel·lències de l’empresa, i si hi havia pressupost el plano aeri de la nau enmig del polígon industrial. Eren temps d’editar en Aroll (o en ABroll si hi havia pressupost!) i d’entregar una còpia en betacam per l’arxiu i quatre copies en vhs amb estoig unibox negre…

Ara ja no cal plano aeri, però si una musica “xula”, res de veu en off, estil videoclip i res de suport físic, penjat a youtube i llestos. Ah! I si pot ser viral molt millor!

El canvi de debò passa per no fer una despesa important en un sol vídeo “corporatiu”, i encarregar una Brand tv, una “tele” de l’empresa. Més continguts (més vídeos), més curts, més fàcils de produir i sobretot una política de distribució basada en la fragmentació i la programació setmanal de petites peces a través de xarxes socials i agregadors de vídeo.

L’altre gran canvi és en el tipus de contingut. Dotar a la marca d’un valor no tangible, emocional, que generi “engagement” amb el client. Una marca de sabates pot fer vídeos de sabates o bé sobre llargues caminades per diferents parcs de la ciutat. Una maca de cervesa pot parlar de la doble malta o bé de la música i el bon ambient que es pot generar al voltant d’un grup d’amics i unes birres.

Qualsevol empresa, per petita que sigui, pot tenir un canal de vídeo, que regularment estreni contingut i que aquest parli de la marca. Aquest és el nou vídeo corporatiu…

 

POST RELACIONAT: Nous vídeos corporatius (Inquiets Media SL)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>