Casa Tarradellas: L’estètica de lo rural

És la primera vegada que veig anunciada a la Vanguardia la collita del blat com si fos un esdeveniment de masses… ah! i per vendre pizzes, com hem arribat fins aquí?

Imagen

Primer l’avi, el fuet i el net, després la iaia el net i la pizza, més tard el curtmetratge idíl·lic amb cançó enganxosa i ara la collita del blat en “directe” amb una campanya transmèdia que combina mitjans off-line (TV, ràdio i premsa) i on-line (youtube, site corporatiu i social media -twitter i facebook-).

Imagen

No es pot dir que la gent de Tarradellas no facin un esforç per innovar i per canviar de format. Passar de l’espot a l’estil telenovel·la catalana al pla fixe de la presentadora de TV amb el camp de blat al darrera és un salt important, atrevit.

Imagen

El principal valor de la campanya d’enguany, és canviar el concepte emoció (o beauty) de l’any passat pel de l’expectativa mitjançant peces senzilles i una campanya orquestrada per assistir a un esdeveniment, que mai ha donat la televisió (plataforma principal de la campanya), la collita del blat.

L’estètica de lo rural: una imatge que per als que viuen a prop del camp i en concret a les comarques de Lleida, no els aportarà res de nou, però que la televisió s’encarregarà de pujar a l’estatus de “beauty”, “fashion” o “autèntic”. “Que macu!” diran molts.

La campanya però és més moderna i adaptada als temps que la de l’any passat. El gran èxit? usar l’storytelling, per entregues, mesclant canals (tv, premsa, internet, socialmedia…) i segurament més econòmica que l’any passat.

Una cosa a millorar, si se’m permet…. la tria de l’actriu/presentadora. Segurament la Cristina Villanueva respon a les necessitats de solvència, transmet els valors de la marca, ofereix una imatge jove, connecta amb mares “joves” i usuàries de les xarxes socials ….però si l’acció té una forta difusió a Internet crec que caldria haver treballat més els perfils de la presentadora a internet. El seu web està per actualitzar (cap entrada al blog, articles… i la frase crítica: “cooming soon”), un parell de mencions al twitter d’ella i res de res a facebook (tant sols una plana de fans seguidors de la Cristina Villanueva… si més no no he trobat res més…). Segurament la part potent de l’acció publicitària no es juga a internet però aquesta poca capacitat de viralització li resta força i al meu entendre… solidesa.

Imagen

A part d’això, felicitats per seguir donant-li la volta a les coses. Una bona manera de fer les coses.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>